Aangekomen in Zweden !

9 juni 2019 - Höganäs, Zweden

Gisteren hebben we de overtocht gemaakt van Denemarken naar Zweden. De tocht verliep vlotjes, doch heel wat zijwind onderweg, wat het rijden enigszins bemoeilijkt en iets langzamer maakte. Vanuit Odense naar Kopenhagen via de tolbrug. Hier kloppen ze er ook niet naast : 52 euro voor een enkele overtocht. Wel een prachtig staaltje bouwkunst ! In Helsingör hebben we dan de veerboot genomen naar Helsingbörg in Zweden. Prijs 800 DK (ongeveer 115 euro), geen wachttijd. De overtocht zelf duurt maar 20 minuutjes en ik besloot bij Dinhjo in de mobilhome te blijven onder dek, want het weer was niet super (harde wind) en Dinhjo had schrik van het lawaai ('t is een watje....). In Helsingbörg schoof ik netjes aan bij de douane want ik moest de hond aangeven. Ik had gelezen op het internet dat de controles heel scherp waren en besloot geen risico te nemen om hem niet aan te geven. Ik zat al klaar met zijn hondenpaspoort, maar de douanier was helemaal niet geïnteresseerd. Hij wou enkel mijn identiteitskaart zien en na enkele seconden wenste hij mij 'have a nice trip' ! Niks controle dus ! Na een half uurtje kwamen we dan toe op onze uitgestippelde camping 'Lerberget' in Höganas. Een camping gedeeltelijk aan het strand en gedeeltelijk aan het bos. Ik besloot de kant van het bos te kiezen zodat Dinhjo naar hartenlust bomen kon uitkiezen om te plassen ! Tijdens het parkeren achterwaarts tegen een boom gereden, die ik niet kon zien vanuit mijn bestuurdersplaats. Het nut van een achteruitrijcamera is nogmaals bewezen, vooral als je alleen op pad gaat met de mobilhome. Aan de boom is er geen schade, maar de mobilhome heeft de slag opgevangen met het fietsrek en deze heeft op zijn beurt een diepe deuk nagelaten op de carrosserie. Gelukkig niet erg dus. De camping stoeft met wifi, maar hun netwerk trekt op niks. Nu eens wel internet voor enkele seconden, dan weer lange tijd niks meer. Dit reisverslag is dus met horten en stoten geschreven. Deze middag gaan we lange strandwandeling maken en morgen reizen we terug af noordwaarts richting Karlstad, het binnenland van Zweden. Tot dan !

1. Jeanine De Wilde:
    9 juni 2019
    Amai de prijzen zijn er niet naast! Hopelijk vind je een plaatsje waar je wel goede ontvangst hebt en kunnen wij (ma, pa en ik) eens chatten met je deze namiddag. We zien wel. Ik hoop dat de schade aan je mobilhome meevalt, nooit leuk om het voor te hebben he? Tot deze namiddag misschien!
  2. Beirnaert freddy:
    9 juni 2019
    Hey moatje wel leuk om uw reisverslagen te kunnen volgen groetjes en knuffel van kito 🐾🐾
  3. Astrid:
    9 juni 2019
    Geniet nog verder met je beste vriend. Die blikschade is niet leuk maar gelukkig ook niet meer dan dat! Veel bewondering dat jij zo'n tocht durft maken alleen. Ik zou al lang verloren gereden zijn!
  4. Ann de koker:
    Love and hugs ❤️❤️
  5. Luc Kluge:
    9 juni 2019
    Dinhjo een "watje" ??? En hij komt van bij de flikken ;-) Zag hem nog bezig in Dampoort Station. Groetjes en goede reis.
  6. Anita van hamme:
    9 juni 2019
    Wij staan er niet bij stil dat internet niet overal van zelfsprekend is, wij zijn hier verwend
  7. Wini & Rik:
    profiteren met volle teugen
  8. Tanja:
    10 juni 2019
    Dag Lili, leuk je verhalen te lezen, is niet omdat ik niet telkens reageer dat ik ze niet lees hoor. Mooie foto's en propere locaties!! Spijtig van de deuk in je mobilehome, maar als het dat maar is. Je kan verder en wordt wel opgelost als je terug bent. Goede reis naar je volgende bestemming. Tot later!
  9. Ocho:
    10 juni 2019
    Liliane, als het internet niet vlug werkt, kan toch geen kwaad? Je gebruikt toch maar met ene vinger, hahaha. Mooie foto’s. Van dat accidentje gaan we zwijgen.
  10. Johan vanneste:
    10 juni 2019
    wat had dienen boom misdaan ? was ie te groen mss ;-)